appcanadatitle
appnew2

Borgen i Castellar de la Frontera ligger i centrum av området Castellar Viejo, på berget mellan floderna Hozgarganta och Guadarranque, i Los Alcornocales naturreservat. Området är beläget nära reservoaren Guadaranque, inom andalusiska kommunen Castellar de la Frontera.

  • Castillo-de-Castellar
  • CastilloCastellar4
  • castellar_cadiz_t1100371.jpg_1306973099
  • castillo de noche
  • castillo-de-castellar_1224141
  • image_62628_jpeg_640x480_q85
  • image_67896_jpeg_640x480_q85Borgen byggdes vid den spanska gränsen mot Granada och har fortfarande kvar sin muromgärdade borggård. Här finns nio mindre torn och en av de tre ursprungliga portarna inramas av tegel utformat som en stiliserad hästsko. Allt ger ett mycket pittoresk intryck och man imponeras av den arkitektoniska känslan.

Murarna på borgen Castellar de la Frontera är fortfarande i gott skick. De är utformade som en oregelbunden polygon, som löper på muren mellan fyrkanter. Överdelen av muren är krenelerad. Ingången till den norra barbican utgörs av ett par vakttorn, vilka bildar entré till ett spetsigt valv som ser ut som en del av en hästsko. Här var ingången till staden, som kallades Arco de la Villa, och avslutades i en halvmåneformad plats.

Murarna

Strax intill slottet ligger Alcazaba, en polygon borg med tinnar och torn. Titta noga på borgen, som är försedd med två öppna fronter genom ett halvcirkelformat valv som stöttas upp av pelare med ett valmat tak. En annan del uppvisar ett galleri av bågar, åtskilda som toskanska pilastrar. Dessa byggdes under Nasari-perioden men sedermera utfördes ändringar, senast under barocken, som påverkade Alcazaba, genom nybyggda gallerier och en utsiktsplats .
Under 1400-talet var detta en morisk fästning, som försvarade riket Taifa från Algeciras. Tidigare hade de moriska härskarna bott i Castellar.
facetitle

Last New

Nations Cup Round 1

Yesterday, with a spring temperature of 18 degrees and a light breeze have begun the quarterfinals of the La Cañada Nations Cup at La Cañada Golf Club.

Läs mer ...

Dagbok

loader

BILDER

Contacto

Ctra de Guadiaro Km1, 11311
Guadiaro, San Roque (Cádiz)

(34) 956 794 100
ext. 1 Tienda
ext. 2 Secretaría
ext. 3 Administración
ext. 4 Escuela
ext. 5 Restaurante